понеделник, юли 22, 2024

Отново отлагат пускането на третия лъч на метрото в София

Пускането на третия лъч на метрото в София отново се отлага. Този път за неограничен период от време.

Причините: повечето от служителите на „Сименс“, които тестват трасето, не са на работните си места заради ограничителните мерки, причинени пандемията новия коронавирус; пътникопотокът е изключително малък – пътниците са до 6-7 пъти по-малко от обичайното.

По думите на изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев преди economic.bg към момента няма конкретен срок за пускането на новия лъч.

„По принцип голяма част от тестовете на третия лъч са почти приключили. Става въпрос за отсечката от метростанция „Красно село“ до кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Граф Игнатиев“. Тестовете по график трябва да приключат края на май, но ще видим кога и как ще пуснем метрото“, обяснява още Братоев.

От „Сименс“ допълват, че заради усложнената обстановка въпросните тестове се извършват само от специалисти на „Сименс Мобилити България“, което води до затруднения в изпълнението на зададената програмата.

„Възобновяването на всички необходими специфични дейности на „Симетро“ по трети метродиаметър на софийското метро зависи от бъдеща отмяна на ограниченията за пътуване както в България, така и в другите засегнати страни“, посочват от компанията.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!