неделя, май 26, 2024

Кои професии носят най-висок риск от заразяване с коронавирус

В икономика като тази на САЩ едва 29% от служителите могат да си позволят да работят от вкъщи, сочи анализ на Visualcapitalist. И докато част от работещите така или иначе загубиха позициите си, жизненоважните отрасли продължават работа.

Затова от Occupational Information Network публикуваха анализ на най-изложените на риск длъжности от заразяване с коронавирус в страната. Методологията им включва три критерия: степента на контакти с останалите, физическата близост с тях и излагането на заболявания и инфекции. От списъка са извадени длъжностите, генериращи по-малко от 20 хил. долара доход годишно.

Така пример за нискорискова длъжност е икономист, средно застрашени са шофьорите в градския транспорт, а изложени на висок риск са зъболекарните хигиенисти с 99,7 пункта от 100 възможни. На втора позиция са анестезиолозите, поставящи вентилатори, следвани от зъболекарите и медицинския персонал, грищеж се а пациентите.

Ето и пълната подредба, оформена от Visualcapitalist. По абсцисата е риска, а по ординатата – възнаграждението. Графиката може да се види на следния линк.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!