понеделник, юли 22, 2024

Kaufland пуска собствена марка прясно месо от български производители

Kaufland България представя на пазара своята нова собствена марка прясно качествено месо „Шеф месар“. Серията стартира с 15 продукта пилешко и телешко месо от изцяло български производители, както и прясно свинско месо от внимателно подбрани доставчици. За всички тях компанията си партнира с утвърдени български производители и доставчици в сектора у нас.

За да стига максимално свежо до потребителя, месото на Kaufland с марка „Шеф месар“ се пакетира по съвременни опаковъчни технологии от производителите на място, веднага след разфасоване, когато е най-прясно. Опакова се в защитна атмосфера, съобразена с конкретния продукт, за да могат свежестта, цветът и вкусовите му качества да се съхранят максимално дълго. Затова помагат съставките на контролираната среда в опаковката – добре пречистените кислород, въглероден диоксид и азот. Действието им върху продукта е различно – въглеродният диоксид например възпира развитието на микроорганизми в продукта, високото съдържание на кислород пък запазва свежестта и естествения цвят на месото, а азотът поддържа обема и добрия вид на изделието.

Специалната опаковка се запечатва херметически, което не позволява да бъде нарушена и предпазва продукта както от слепване или изсъхване, така и от външно замърсяване по пътя от производителя до клиента.

Стриктният качествен контрол на „Шеф Месар“ започва още при производителите. Kaufland България работи само с доставчици на месо, които притежават международно признати сертификати от групата GFSI за безопасност и качество на храните.*

Компанията налага и строги вътрешни процедури по контрол на качеството, които изискват допълнителен одит от независима експертна организация по съвкупност от критерии за безопасност, качество и стандарт на работа на производителя, зададени от търговската верига.

Преди продуктите да стигнат до витрините в хипермаркетите на веригата, Kaufland следи строго и за непрекъснатата хладилна верига на доставка, като съобразява температурния режим на всяка стъпка от логистиката на артикулите.

В допълнение качеството на продуктите от серията ще се проверява и от външната акредитирана българска лаборатория Глобалтест. На годишна база са планирани над 5000 лабораторни анализа, които ще изследват качеството и безопасността на продукта при неговото производство, транспорт, съхранение и предлагане.

Продуктите от серията „Шеф Месар“ включват прясно пилешко и телешко месо с български произход – цяло пиле, телешко мляно месо, стек от бут, плешка, месо за готвене, наденица и бургери, както и разнообразие от качествено свинско месо – гърди, врат без кост, нарязан шницел, каре, плешка без кост и мляно месо. За пълна прозрачност клиентите могат да проследят както произхода на всеки продукт от серията, така и неговите съставки чрез информацията, включена на опаковката.

Пилешките и телешките продукти от собствената серия „Шеф Месар“ на компанията допълват портфолиото от общо 26 продукта на 6 собствени хранителни марки, които Kaufland държи да бъдат произведени от български производители за местния пазар.

Други ярки примери са прясното и кисело мляко с марката K-Classic, които компанията предлага на местния пазар и са изцяло родно производство. Бройката се допълва и от продукти като айран, крема сирене, три вида трапезна вода и 8 вида безалкохолни напитки под марката San Terra, олио и други.

Kaufland България ще продължи да обогатява портфолиото си от собствени марки продукти с автентичен български вкус на местния пазар. Съвсем скоро компанията предстои да представи и първата си национална собствена линия хранителни продукти само от български производители. Така родните производители, които работят по собствените марки на веригата за българския пазар, са вече над 30.

Повече за новата собствена марка прясно качествено месо „Шеф Месар“ можете да намерите тук.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!