понеделник, април 15, 2024

Как пазарът на имоти у нас преминава постепенно в онлайн режим?

Извънредната ситуация, свързана с COVID-19, вече дава отражение върху пазара на недвижими имоти. След първоначалното замръзване на процесите, вече се появяват и първите технологични решения, насочени към дигитализиране на пазара. Това заявиха от Kонсултантската компания за недвижими имоти ИМОТЕКА.

Тя въвежда система, която позволява по-голямата част от стъпките, свързани с покупката на имот, да се правят онлайн от вкъщи.

„Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. От близо седмица нашите купувачи могат да депозират желания от тях имот онлайн, директно през сайта ни. Внедряването на бутона за депозит е една от новостите, които направихме, за да предложим онлайн платформа, максимално лесна и достъпна за потребителите“, казва Люба Атанасова, изпълнителен директор на ИМОТЕКА.

От компанията са въвели и система за дистанционно сключване на предварителен договор. Огледите са все по-често виртуални с реално и детайлно представяне пред купувачите. Към всяка оферта на сайта има опция за директна връзка с консултанта по желания имот.

Иновациите на уебстраницата на компанията включват и моментна справка за това дали цената на даден имот е по-висока или по-ниска от средната за района, както и потенциалната печалба от жилището при отдаване под наем.

Размерът на кредита, необходим за покупката на желания имот, също се изчислява автоматично онлайн. „Клиентите ни са свикнали да получават информация за всички тези данни на лични срещи с консултантите. Именно заради това се стремим да продължаваме да сме полезни и да осигуряваме най-важното за тях дистанционно“, казва Атанасова.

Очакванията на компанията са много от въведените в момента решения да се превърнат в норма за бизнеса след кризата с COVID-19.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!