Акциите на Tesla поставиха антирекорд: почти $20 млрд. залагат на крах

Акциите на производителя на електромобили Tesla поставиха нов отрицателен рекорд. За първи път в историята залозите срещу една-единствена компания ще достигнат космическите $20 млрд., според S3 Partners.

Този тип залог, или „къса позиция“, представлява заемането на акция и продажбата ѝ днес срещу договор за връщането ѝ в бъдеще, когато очаквате тя да е по-евтина.

Компанията на ексцентричния Илън Мъск отдавна е обект на подобни залози и е начело в класациите по най-много къси позиции. За първи път в историята обаче може да бъде премината границата от $20 млрд., като към днешна дата акции за $19,95 млрд. са продадени на късо от инвеститори, които залагат на спад.

Този тип трейдъри не за първи път „горят“ с подобни залози. От началото на годината акциите на компанията поскъпнаха с 224%, което кара някои продавачи на късо да закриват позициите си, за да покрият загубите. От своя страна това има потенциала да покачи цените им още повече.

В неделя Мъск представи колекция шорти, за да отбележи триумфа си срещу продавачите на късо. Те се продават срещу $69,420 за брой.

Източник: Money.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!