В Комисията за енергийно и водно регулиране е постъпило искане от “Булгаргаз” за увеличение на цената на природния газ с 13.89% от 1 октомври. При одобрение от КЕВР топлинната енергия ще поскъпне с около 10%. Искането е с половин процент по-ниско от първоначално заложеното в прогнозните цели публикувани през месец август.

Повишаването се дължи на по-високите цени за доставка при внос, курса на долара спрямо българския лев и утвърдената продажна цена за третото тримесечие на т.г., която е по-ниска от тази, на която купува “Булгаргаз” от “Газпромекспорт”.

Това обаче ще повлияе за увеличаването на всички стоки и услуги. Като се започне от цената на хляба и стигнем до здравеопазването.

Едва 30% от работещите в България получават над средната работна заплата. Останалите обаче са в 70% дял. Средната работна заплата за тях съответно е между 700 и 800 лева. Това ще доведе до трудности в поддържането на жилището им достатъчно топло през зимния сезон.

Българите се надяваха да не получат тази неприятна новина. Ток, парно и топла вода поскъпват от 1 юли, КЕВР обяви новите цениТокът и топлоенергията се очаква да поскъпнат от 1 юли. Цената на електроенергията за бита ще скочи …May 31 2018bulmedia.net

Коментари

loading...