петък, февруари 23, 2024

Жители на село Каранци недоволстват заради опасен мост

Жители на село Каранци, община Полски Тръмбеш недоволстват заради опасно рушащ се мост, съобщи bTV.

През лятото местните планираха протест, но бяха спрени от отговорните институции с обещание за ремонт на съоръжението.

На мястото са поставени знаци за ремонт, такъв обаче не е започнал. Става въпрос за отсечка от 100 метра, която свърза е единствената връзка на селото с Полски Тръмбеш, където децата ходят на училище.

Хората в селото отново недоволстват и са притеснени, че бездействието може да доведе до фатален инцидент. „Обещаха ни, че до няколко седмици ще започне ремонтът. Той вече 4 месеца и половина започва, този мост още утре може да падне. През него минава училищният автобус“, обяснява един от жителите на селото. 

Местните посочват, че избягват да минават по моста и често избират обходния маршрут по черен път, но при лошо време преминаването от там е невъзможно. С невъоръжено око се вижда, че нивото на моста в средната му част е променено. Затова има забраната през съоръжението да преминават тежкотоварни камиони над 12 тона, но според местните ограничението не се спазва.

„Аз също подавам сигнали. Проблемът е от май месец 2019 г. За този период съм сигнализирала общината и е извършен оглед“, обясни кметският наместник Денка Георгиева.

„Имахме съгласувателна процедура за проекта, който е направен с Басейнова дирекция, която беше публикувана на сайта на Полски Тръмбеш за обжалване. Самото съоръжение има готов проект и осигурено финансиране. В момента сме в зимно поддържане на Републиканската пътна мрежа и когато спре – веднага ще започнат строително-монтажните работи“, посочи инж. Венцислав Ангелов, директор на ОПУ – Велико Търново.

По думите му стойността на ремонтът е за близо 2,1 млн. лв., а при благоприятни атмосферни условия може да започне и по-рано.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!