Жена от Русе се оказа длъжница на „Топлофикация София“

Жена от Русе се оказа длъжник на „Топлофикация София“ без никога да е имала имот, нито пък да е живяла под наем в столицата, съобщи Нова телевизия.

Частен съдебен изпълнител е наложил запор на банковата й сметка. А най-странното е, че това й се случва няколко пъти през последните шест години.

В първия момент новината за запора предизвикала смях у Цанка, защото й припомнила как през 2015 година отново е била осъдена от столичната топлофикация, без да е длъжник. Тогава за три хиляди лева. Преди шест години реагирала моментално, наела адвокат, подала сигнал в прокуратурата и успяла да докаже, че тя не е длъжник и до запор не се стигнало. Сега отново попаднала в същата ситуация, но този път от „Топлофикация“ са я осъдили за сумата от девет хиляди лева.

След като се разбрало, че е запор, станало ясно още, че до този момент съдебният изпълнител бил изтеглил две хиляди лева от сметката й. След писане на писма и до него, и до дружеството – казусът е бил разрешен. Цанка получила обаждане от съдебния изпълнител, че от „Топлофикация София“ са оттеглили претенциите си към нея. Свален бил и запора по сметките и се очаква възстановяване на сумата. Наред с добрата новина, дошла и лоша-съдебният изпълнител уведомил Цанка, че срещу нея имало и още едно дело, пак от столичното топлофикационно дружество.

При направена проверка е станало ясно, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. В последствие грешката е мултиплицирана автоматично в следващи документи. И поднасят извинения. Русенката обаче не приема нито мотивите на дружеството, нито извинението. Не допуска и че е възможна грешка заради съвпадение на имена.

Тя е категорична, че ще заведе дело срещу топлофикационното дружество.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!