Жандармерия и полиция в сливенския квартал „Надежда“ проверяват за купуване на гласове

Акция за купуване на гласове проведоха служители на полицията и на жандармерията в квартал „Надежда“ на Сливен, съобщи БНТ. Освен в този квартал, служителите на реда са посетили и селата Тополчане и Селиминово.

Проверени са магазини, заложни къщи и незаконни обекти за търговия. Към момента няма задържани лица, а проверките ще продължат и в следващите дни. 

Проверяват търговски обекти, които са без съответните документи. Част от дейността си магазините прикриват с даване стоки на версии и за това имат данни на жители на кварталите и населените места и това може да се използва впоследствие за някаква престъпна дейност…

„Не на този адрес на друг адрес е иззета тетрадка с много лица и съответно суми. Твърдя, че се касае за дадени стоки на версия… Предимно са малки суми като започнат от 5 лв. до 100 лв.“, заяви гл. инспектор Димитър Кикьов – началник на РУ-Сливен.

Припомняме, преди дни служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че има много сигнали за купуване на гласове, както било и на предходните избори. Преди дни разкриха схема за купуване на гласове в Разградско

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!