Жълт код за мъгла в 7 области

Отново на много места в низините, котловините и около водните басейни ще се образува мъгла. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат предимно между 6° и 11°. През деня ще преобладава слънчево време, но в часовете преди обяд на много места в равнините и котловините ще има мъгла, която в западните райони на Дунавската равнина и Горнотракийската низина, където ще остане тихо, ще се задържи почти през целия ден. В останалата част от страната ще се усили вятърът от юг, особено в Източна България, Предбалкана и по долината на Струма. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места с мъгла. Ще духа слаб южен вятър, който през деня ще се усили. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!