Вромос

Установено е наличието на радиация 3 пъти над нормата в залива Вромос край Черноморец, предаде „Нова телевизия“. Припомняме, че за проблема вече беше съобщено. Достъпът до плажа не е забранен, рискът за ползването му е отговорност на плажуващите. Въпреки здравния риск и това лято туристи са разпънали палатки на плажната ивица.

Ефектът след продължително лежане на пясъка не е непосредствен, но може да се прояви след години, предупреждават здравните власти. При малките деца има опасност и от поглъщане на пясък.

Поставена е табела с информация на български и на английски, че ползването на плажната ивица крие риск за здравето. Очаква се от община Созопол да поставят и табела, че плажът е неохраняем.

И плаж „Корал“ отива в историята, ето какво чудовище ще изникне там (СНИМКИ)С решение на Върховния административен съд от 10 януари тази година се отваря пътят за строителство …Jan 31 2019bulmedia.net

Проблемът с повишената радиация на залива Вромос е от 80-те години на ХХ-ти век, когато заливът е използван за хранилище на отпадъци от медните мини. Там са съхранявани включително и радиоактивни отпадъци. Сега всяка година радиоактивният фон се следи от Регионалната здравна инспекция.

Държава… няма! Простакът, изринал с багер дюните на „Смокиня“, се завърна на плажа (СНИМКИ)Бизнесменът-мутра Иван Нончев от Бургас, който в началото на януари нае багеристи да изринат една от…Jun 21 2019bulmedia.net

Коментари