петък, юли 19, 2024

Заведенията бойкотират зелените сертификати

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България обявяват „тотален бойкот“ на заповедта за въвеждане на зелен сертификат за обществени дейности на закрито. Това се казва в изпратена до медиите официална позиция.

Бойкотът е докато заповедта „не бъде написана по начин, който да обхваща абсолютно всички сектори на социалния и икономически живот в България“.

Те казват, че не са договорили за това с МЗ. „Не са това, което вие казахте, че ще напишете в заповедта. Излъгахте ни най-нагло и безочливо! Освен това, трябваше ограниченията да важат и за всички нехранителни обекти над 200 кв.м.“.

„Пак свещените крави и за тази власт се оказва армията от държавни служители, на които ние плащаме заплатите и осигуровките. Както и едрия капитал, в лицето на големите чуждестранни вериги, за сметка на средния и малкия бизнес в България!“, допълват в позицията си.

„Какво излиза – държавата налага ограничения за малкия и среден бизнес, с цел ограничаване на заразата, но няма топки да наложи същите условия за самата себе си! Цинично! Защо така, бе, господа властимащи? Господин министър на здравеопазването, господин премиер, господин здравен инспектор? Имате ли да кажете нещо? Всъщност, вече не ни интересува каква нова лъжа ще изречете. Заминавайте си! Бързо, възможно най-бързо“, казват още те.

И припомнят единствените правила за издаване на зелени сертификати, при които браншовите сдружения са се съгласили да работят:

  1. Всички условия за издаване на сертификати да важат за държавната администрация и структури.
  2. Под условията за работа със сертификати да попадат всички нехранителни магазини с площ над 200м2.

3а издаване на серификат да се приемат:

-положителен тест за антитела!!!!

-отрицателен антигенен тест

-отрицателен PCR тест

-сертификат за преболедуване

-сертификат за ваксинация

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!