петък, юли 19, 2024

Затварят социалните услуги от резидентен тип в страната до 15 юли

Затварят социалните услуги от резидентен тип в страната до 15 юли. Това съобщи министерството на труда и социалната политика.

Това са центровете за настаняване от семеен тип, защитените жилища и специализираните институции за пълнолетни и възрастни хора. В тях няма да се допускат свиждания. Близките на настанените ще могат да получават информация по телефон или онлайн.

Отворени остават дневните центрове, центровете за рехабилитация и социална интеграция, центровете за обществената подкрепа и звената „Майка и бебе„. Задължително е носенето на маски и спазването на противоепидемичните мерки.

Дирекциите „Социално подпомагане“ и Бюрата по труда. Публичните събития на Агенцията по заетостта – мобилни бюра по труда, трудови борси и др., ще се провеждат при заетост на местата до 50% от общия капацитет и спазване на физическа дистанция от 1,5 м.

Инспекцията по труда ще се включи в междуинституционалните екипи за контрол по спазване на мерките. До момента ГИТ са извършили 10 500 проверки. Над 5000 са били с акцент контрол на създадената от работодателите организация на дейността по безопасност и здраве при работа, насочена към намаляване на риска от разпространение на COVID-19.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!