понеделник, юли 22, 2024

Заря в София по случай Гергьовден

В 21.00 ч. днес имаше заря в столичната Борисова градина. Тя бе изпълнена от подразделения на Националната гвардейска част по случай Гергьовден – Деня на храбростта.

Припомняме, че утре няма да има парад в класическия му вид. Церемонията ще бъде предавана по телевизията.

Тази година няма да има военен парад за 6 май, така, както се провеждаше през минали години. Това съобщи на брифинг в края на април ръководителят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Военният парад не може да се проведе по обективни причини, тъй като събирането на хора е невъзможно, а и подготовката на парада трае около месец.

В 11.30 ч. президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя пред паметника на Незнайния воин.

Събитията уте ще включват тържествен ритуал в Националния военен университет „Васил Левски“ в гр. Велико Търново и демонстрации на способности от силите за специални операции, от Военноморските и Военновъздушните сили.

В тях ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той ще приеме строя на курсантите и ще поздрави всички военнослужещи по повод празника.

Снимка 478359


Източник: БГНЕС

В 3-та авиационна база в Граф Игнатиево ще се проведат съвместни полети за демонстриране на бойни способности от Военновъздушните сили.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!