понеделник, юли 15, 2024

Започва ремонт на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път

Започва ремонт на два участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път. Утре ще се въвежда временната организация на движението, а в сряда започват същинските строителни дейности, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“.

Първият участък е след пътния възел със Северната скоростна тангента и е до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“ . Втората отсечка, която ще се ремонтира, е след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге – Мездра и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър.

Строителните дейности включват цялостна подмяна на пътната настилка, ремонт на съоръженията, подобряване на отводняването, подмяна на пътните знаци и полагане на нова хоризонтална маркировка. Очаква се те да приключат преди началото на зимния сезон.

За изпълнение на ремонтните работи се спира движението в двата участъка на СОП. Трафикът за Своге ще преминава по бул. ,,Рожен“ в София, през кв. „Требич“ и гр. Нови Искър. За тежкотоварните автомобили, движещи се по Софийския околовръстен път, е предвиден обходен маршрут през ул. ,,Чепинско шосе“ в София и Северната скоростна тангента. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!