Задържаха турски тираджия с хероин за близо милион

На ГКПП -Капитан Андреево задържаха турски гражданин за това, че е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България, високорисково наркотично вещество – хероин, с общо бруто тегло 10.930 кг, на обща стойност 983 700 лв., съобщават от Окръжна прокуратура – Хасково.

Предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък.

По делото е установено, че шофьорът с управляваната от него товарна композиция (влекач и полуремарке), пристигнал на ГКПП – Капитан Андреево на 29.05.2021 г. Той пътувал от Турция през България за Финландия. При извършена щателна митническа проверка е установено, че обвиняемият пренасял пратка, съдържаща високорисково наркотично вещество – хероин. Наркотикът бил разпределен в 20 пакета, които били укрити в кабината на влекача.

Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково. Турският гражданин е бил задържан от служителите на митницата за срок от 24 часа. По делото се извършват следствени действия.

На 30.05.2021 г., обвиняемият турски шофьор е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение задържане под стража.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!