За сигнал за заплаха за убийство срещу Ива Митева съобщиха в НС

Сигнал за заплаха за убийство срещу председателя на Народното събрание Ива Митева е получен в парламента в 11.40 ч. днес. Това обявиха в кулоарите на НС депутатите Тошко Йорданов от ИТН и Николай Хаджигенов от ИБГНИ.

Става дума за получен мейл в Министерството на правосъдието. Какво точно се съдържа в него, Хаджигенов не уточни, но посочи, че е замесено БСП, „ще убия този, ще убия онзи“. Пишело също, че „има пистолет и ще я убие“.

По думите му се използва политическата ситуация и това е „история, типична за ГЕРБ“.

Самото съвпадение, че днес видяхме какво се случи в НС, е демонстрация, че не искат законът за НСО да се случи – това са ГЕРБ и ДПС – е мнението на Тошко Йорданов. Той определи сигнала като „жалък“. Митева обяви, че промените за НСО минават и веднага някой се е активирал да изпрати имейл към нея, добави още Йорданов.

За разлика от Борисов Ива Митева не е страхлива, смята и Хаджигенов, който определи сигнала също като несериозен.“Опитват се да изплашат Ива, опитват се да изплашат всеки един от нас. Самият аз получавам такива сигнали всеки ден“, каза той.

ГДБОП работи и проверява откъде идва сигналът, стана още ясно на краткия брифинг. Самата Ива Митева е в кабинета си в момента и работи, съобщи Николай Хаджигенов.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!