вторник, февруари 27, 2024

За ден 11 паралелки минаха на дистанционно обучение във Великотърновско

Във Великотърновско 11 паралелки в 8 училища за един ден минаха на онлайн обучение заради болни от COVID-19 ученици. Няма проблеми с обучението в електронна среда, увериха от Регионалното управление на образованието, цитирани от БНР.

Поставените под карантина училищни паралелки във Великотърновска област са 1.35 % от всички класове в областта, не се налага випуски да преминават изцяло на дистанционно обучение, каза инж. Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието.

По нейните думи е притеснително е, че за един ден има по-голям брой паралелки. Тя увери, че в същото време следят общата заболеваемост. На областно ниво няма рязко завишаване, допълни Личева.

Във Великотърновска област се увеличава броят на учителите, които са пожелали да се ваксинират, посочи тя и припомни, че в началото на учебната година само 19% от педагозите в региона са били ваксинирани или са преболедували COVID-19.

Нивото на заболеваемост в областта е 370 на 100 000 население, свободни са 23% от леглата в специализираните болнични сектори.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!