неделя, април 14, 2024

ВКС потвърди 4 г. затвор за бизнесмена, застрелял готвача си в Несебър

Четири години в затвора ще лежи бизнесменът Кирил Кристов-Принца, който застреля готвача на собствения си ресторант в Несебър, пише „24 часа„.

Присъдата при първоначален общ режим бе потвърдена от Върховния касационен съд (ВКС). Тази присъда бе издадена от апелативни магистрати от Бургас. През ноември 2018 г. преквалифицираха деянието от умишлено в извършено по непредпазливост и намалиха наказанието от седем на четири години лишаване от свобода. 

Убийството стана на 17 април 2016 г., около 21,50 часа. Готвачът Николай Киров е застрелян в джипа на хотелиера Пламен Копчев, паркиран до ресторант „“Принц Кирил“ в Стария Несебър, собственост на подсъдимия.

Христов прострелял смъртоностно готвача докато подпийнал размахвал пистолета си „Зиг Зауер“. Преди това с часове се черпели с Копчев в ресторанта на Христов и в още едно заведение

Подсъдимият е признат за виновен и в това, че около 20,30 ч. същата вечер, в градината пред ресторанта, е нарушавал обществения ред и не е уважил обществото – възпроизвел 4 изстрела с пистолета си, като го насочил към саксия с палма в присъствието на готвача Николай и Пламен Копчев

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!