понеделник, юли 15, 2024

Възстановиха водоподаването за напояване в района на Каварна

Възстановено е нормалното водоподаване за напояване в района на Каварна, след като служители на клон „Черно море“ работиха 12 часа без прекъсване и предсрочно от обещаното извършиха монтаж на нова вертикална помпа, съобщават от „Напоителни системи“.

Водоподаването в района не е спирало за периода на аварията, като към земеделците е подавана вода по график от втори сондаж с многостъпална потопяема помпа, чиито дебит е по-малък, поради което се е наложило поливките да бъдат разредени през два дни, а не през един ден, както са заявени.

Разходите за новото съоръжение са изцяло за сметка на дружеството, като земеделските производители не са заплащали нищо. 

„Напоителни системи“ обслужва по договор за доставка на вода 750 дка в района на Каварна. 447 от декарите са засадени с пипер, 150 дка е бостан и 150 дка – със зеленчуци. Това са всички площи, които се обслужват от тази помпена станция, противно на заявеното от производителите, че са застрашени 3 000 дка със зеленчуци.

Очаква се в края на седмицата изпълнителният директор на дружеството г-жа Снежина Динева да отиде на място и лично да инспектира работата на новото съоръжение.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!