Въвеждат допълнителни мерки във всички туристически обекти в Банско

За общи мерки срещу разпространението на COVID-19 в зимните курорти настояват от Националния борд по туризъм. Предложението е мерките да се разработят от държавата, общините, курортите и здравните власти и да се прилагат едновременно на всички места, съобщи БНТ. В Банско започва подготовката за зимния сезон, като от курорта са категорични, че ситуацията там не бива да се отъждествява с тази в областта.

Ние категорично споделяме становището на Националния борд по туризъм за единни мерки, категоричен е кметът на Банско Иван Кадев. Очакваме да се разработи единна система на ниво министерство на здравеопазването и общини. Споделяме и виждането за единна рекламна стратегия, допълни той.

Вчера имахме заседание на кризисния щаб и взехме единодушно решение. От днес пускам заповед до всички туристически и търговски обекти с мерките, които предвиждаме. Те не са по-различни от разписаното в заповедта на министъра на здравеопазването, но създаваме група, която съвместно с полицейските структури, РЗИ и общината, ще следи строго за спазване на изискванията и ще се налагат санкции.

Категорично – ще предприемем всички мерки за безопасност. Още през лятото е направена методика за всички обекти, обясниха от местните браншови организации.

Припомняме, че на 31 март бе въведена пълна карантина в Банско за две седмици беше официално свалена, но градът мина под общ режим като областните градове – с КПП-та на вход и изход и препоръчително непътуване на граждани с изключение на спешни и извънредни ситуации.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е разпоредил масирани тестове в Банско.

При изтичане на карантината се появи и напрежение между Оперативния щаб и местните лекари по темата за това доколко симптоматика на коронавирус е била съобщавана. Самите лекари от Банско твърдят, че информация от тях не е изискана.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!