Валери Симеонов уклончиво за една бъдеща коалиция с ГЕРБ

Бившият вицепремиер в кабинета „Борисов-3“ и настоящ лидер на НФСБ Валери Симеонов е осъзнал грешката, че на парламентарните избори патриотите трябвало да се явят заедно. Вече за това се водят разговори.

В предаването „Още от деня“ по БНТ Симеонов обясни, че целта е да има присъствие на патриотите в парламента, но с кого ще се коалират – все още може само да се предполага. Коалицията с ГЕРБ не е много възможна и не би била успешна. Всичко показва, че на следващите избори тенденцията е да намалява подкрепата към ГЕРБ, смята бившият вицепремиер в правителството Борисов-3.

Според него най-големият губещ от парламентарните избори не били ГЕРБ, а БСП, патриотите и веднага след това ДПС. Тези неща говорят за това, че следващото управление ще бъде формирано на широка коалиция, очаква Симеонов.

Валери Симеонов каза, че не е вярно, че се водят разговори за патриотична коалиция само между ВМРО, НФСБ и КОД на бившия здравен министър Петър Москов. Ние поканихме всички партии, които са от патриотичното пространство, да забравят миналото, да седнат на една маса, защото е позорно в българското Народно събрание да няма патриоти, категоричен бе лидерът на НФСБ. Като пример за водене на разговори Симеонов посочи партия „Възраждане“, макар и шансът да е минимален. „Все още няма новина, но имам разговори и имаме един медиен отказ от партия „Възраждане.“

Ние ще разговаряме с партии, които са с по-малки резултати, но няма да откажем подадената ръка, увери Симеонов. Патриотичното пространство наброява 600 000 човека и ние имаме задължение към нашите избиратели. Останалите какво коментират и какво говорят не ни интересува, даде да се разбере Валери Симеонов.

Той напомни, че всъщност патриотичните формации са „изтъргали“ ДПС като балансьор в политиката на предишните парламентарни избори през 2017 г.

По думите му участието в управлението носи негативи. Резултатът от изборите бил предопределен от отношението към ГЕРБ, но и към личността на Бойко Борисов. Негативите от това ги понесохме ние – без вина, виновни, посочи Валери Симеонов. Патриотите реализирали по-големите си цели, които си поставили – оградата, пенсиите, ограничаването на хазарта, борбата с шума и т.н., така че Валери Симеонов не е съгласен да им вменяват грешки и корупционни схеми. Представителите им във властта до тук макар и да са допускали грешки, те не били големи.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!