симеонов борисов дпс

БНТ не трябва да взима позиция и да дава присъди. Всеки човек има достойнство и когато отстояваш една кауза, съвсем редно е да се защитаваш. Много добре знаете, бил съм при вас, изнасял съм информация с имена, факти и доказателства. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Той определи Нова тв като „свободна територия“, тъй като никога до сега думите му не са били редактирани или изопачавани.

„Аз изложих тезата си по отношение на корупцията в България, подчертах дебело факта, че повече от 45 дни не се коментира информация, която включва заплахи за убийства. Те не са потърсили позицията на Божков, който беше на разположение в България доста след като имаха информацията“, каза лидерът на НФСБ.

„На Божков му беше дадено време в 15-20 минути телефонно интервю, в което фактите отново не бяха изложени на проверка. Гледах bTV, когато гостува Цветомир Найденов и така научих за тези неща. Тези имена аз ги научих от ефира на bTV. Цветомир Найденов ги каза, а Антон Хекимян не отрече“, обясни Симеонов.

„Аз много добре знам какво говоря и съм изказал своето мнение и лична позиция, за която нося отговорност. Ако Петков и Хекимян се чувстват засегнати, нека се срещнем в съда. Става въпрос на една цензура, която ми се налага от БНТ“, категоричен бе той.

Симеонов припомни, че вече води четири дела срещу bTV Media Group, едно от които е конкретно срещу сутрешния блок на телевизията, който се води от Антон Хекимян. Другите са срещу новинарската емисия и „Шоуто на Слави“. Лидерът на НФСБ подчерта, че на първа инстанция е спечелил вече едно от делата.

Попитан от водещите дали думата „корупция“ е точната дума, която трябва да използва в случая, Симеонов хвърли нова бомба:

„Вие ме предизвиквате. Имам информация за корупция на по-ниско ниво в bTV. Когато се засегне частен бизнес: „Ще платиш еди колко си хиляди лева и това ще спре.“ Това е свързано с един от рейтинговите журналисти на bTV. Неслучайно съм направил връзка с темата за корупцията, но не мога да приема журналисти от БНТ да ми правят оценка и да ми казват кое е позволено и кое не.“

Виж още:Валери Симеонов с нова изцепка: Журналистите нямат право на мнениеЗаместник-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов разпространи позиция, след кат…Feb 13 2020bulmedia.net

Журналистите отвръщат срещу удара на Валери Симеонов Българската национална телевизия и Асоциацията на европейските журналисти излязоха с позиция след …Feb 11 2020bulmedia.net

Коментари