В Нови Искър излизат на протест заради винетките

Жителите на Нови Искър се готвят да излязат на протест за втори пореден ден, съобщава bTV. Снощи те блокираха за четири часа пътя към столичния квартал. Недоволството им е породено от липсата на яснота дали ще трябва да плащат винетки до София.

След включването на камерите на тол системата в контрола за платени такси стана ясно, че така и не е уреден спорният въпрос как да не се изисква винетка при пътуване между София и населените места, които са част от общината.

Към момента за Северната скоростна тангента, пътя за Банкя и този за Панчарево ще е необходима винетка, а хората без такава ще бъдат глобявани.

В дневния ред на днешното заседание на Министерския съвет е включен Проект на решение за приемане на списъка на републиканските пътища, за които се събира тол такса. Не е ясно обаче дали този документ ще реши и проблема с винетките за леките коли в околностите на София.

Съгласно действащите нормативни документи близо десет участъка на територията на Столичната община са част от платената републиканска пътна мрежа, като сред тях е и Северната скоростна тангента.

Вече над година общината и АПИ водят преговори в търсене на решение.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!