Упоен и болен плъх бере душа в центъра на София. В квартал „Хиподрума“, на пет минути от Петте кьошета, заразното животно стои безпомощно и трепери на метри от отворената врата на детската занималня „Свят приказен“.

Улицата е „Ами Буе“, една от многото забравени улички от столичната управа. Въпреки централната ѝ позиция на нея рядко ѝ се обръща внимание. Редките ремонтни намеси на „Топлофикация“ и „Софийска вода“ са оставили белезите си – има изкорубени бордюри, които после не са били поправени.

Плъзването на вредители, които са преносители на смъртоносни зарази, обаче е ново изпитание за живущите наоколо.

„Не знам какво да правя, стреснах се, стреснаха се и децата. Видяхме го още сутринта. Стои и трепери, сигурно е натровен. Ние сме си вътре и не излизаме“, заяви дежурната в „Приказен свят“.

А общината, залисана в предизборен трепет, сигурно ще пропусне и този „проблем“. Какъв „проблем“ – та това си е просто един плъх. Не е дори акула, или перка от акула. Прасе да беше – да го пишат към свинската чума. Ама не е! Няма келепир в това да бъде неутрализиран.

Още от България

А неутрализиране ще има. В края на октомври. В цяла София! Въпросът е искат ли го софиянци! Или си искат плъховете и заразата!

Коментари