В болница „Св. София“ реорганизираха отделения, но очакват защитни облекла

От болница „Света София“ заявиха, че са готови да помагат за справяне с коронавируса, но поискаха защитни облекла. Това обясни д-р Христо Мазнейков в писмо до медиите.

В лечебното заведение са реорганизирали отделенията и така са осигурили още 41 легла за пациенти, възстановяващи се от тежка COVID-19 инфекция и умерено тежки случаи. При необходимост може да бъде увеличен броят на леглата чрез допълнителна реорганизация с още 50. От болницата още миналата седмица са заявили готовността си да приемат пациенти с COVID-19, нуждаещи се от болнично лечение. 

„Много е важно в момента да се овладее паниката и хората да бъдат спокойни, че болничните комплекси разполагат с нужния персонал, апаратура и легла, за да се погрижат за такива пациенти. Имаме готовност да поемем тежко болните от вируса пациенти. Централната реанимация на болничния комплекс разполага с 10 легла и налични респиратори“, каза той. 

По думите му има обособен етаж в новия корпус на МБАЛ „Света София“, който при необходимост може да поеме тежко болни от COVID-19.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет „Джон Хопкинс“.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!