В Банско започна строежът на околовръстен път

Съвместната работа между общините и правителството трябва да продължи, защото местните власти не могат да се справят сами при изпълнение на големи инфраструктурни проекти. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова в Банско, цитирана от своя пресцентър.

В курортния град започна проект за изграждане на околовръстен път в южната част на Банско, финансиран със средства от държавния бюджет, предоставени от правителството.

С изграждането на околовръстен път в южната част на Банско ще се изведе транзитно преминаващото движение извън града, ще се осигурят условия за безопасен и икономичен транспорт на пътници и товари и ще се осигури бърз достъп на туристите, идващи от източния вход на града до курортната зона и началната станция на кабинковия лифт.

Дължината на първия участък от околовръстния път е 1230 м., а стойността му е почти 1,2 млн. лв, като 1 млн. лв са осигурени с ПМС през 2018 г.

Някои казват, че асфалт не се яде, но всички инвеститори търсят добра инфраструктура„, отбеляза регионалният министър пред кмета на града Иван Кадев и народният представител Александър Мацурев.

По линия само на МРРБ инвестициите в област Благоевград за изпълнение на ВиК проекти вече възлизат на над 12 млн. лв. ВиК проектът за допълнително водоснабдяване на Банско от „Караманица“ е стартирал назад във времето, като на общината са били осигурени от МРРБ за първи етап 1,4 млн. лв. Отпуснати са авансово и допълнителни средства за втория етап на проекта в размер на 841 хил. лв. Предстои продължаване на неговото изпълнение, като средствата, необходими за цялостното му завършване – 1, 3 млн. лв. ще бъдат осигурени поетапно от МРРБ, допълни Петя Аврамова.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!