американка блъсна и уби българка

На 63-годишна възраст в петък срещу събота е починал Явор Кръстев от врачанското с. Хърлец, съобщиха близките му. Бащата на убитата през лятото на 2011 г. в Борисовата градина в столицата Яна Кръстева така и не дочака справедлива присъда за убиеца на дъщеря си Николай Русинов-Чеци. В началото на април ВКС реши окончателно Чеци да лежи 20 години в затвора за убийството на Яна. Седем от тях му се приспадат заради предварителния арест. След още 5 може да иска предсрочно освобождаване.Бащата на зверски убитата Яна: Искам зли рецидивисти да малтретират Чеци в затвора всеки ден, вдигам банкет, ако го очистят„Продадох всичко, за да съдя Чеци за зверствата, които е извършил с дъщеря ми Яна. До последното пар…Apr 6 2018bulmedia.net

Явор Кръстев бе частен съдебен обвинител по проточилото се седем години дело за жестокото убийство. Преживяното от него отключи стари негови заболявания, появиха се и нови и в последните години той непрекъснато обикаляше болниците в опит да се справи с болежките си. Вестта за окончателната присъда срещу Русинов също го завари като пациент на медицинската академия в София. „Ще се боря с всички трудности, докато получим възмездие, каза тогава Явор Кръстев. – Е, борих се, има някаква присъда срещу убиеца Чеци… Ама защо ли една горчивина си остава в мен, която усещам по-силно от всичките ми болести.”

Да си спомним за Явор Кръстев с този текст на Адриана Аврамова:
Отиде си Явор.
Явор, който през последните седем години дишаше, работеше, живееше, за да дочака справедливост за зверски убитата си дъщеря -Яна.
Явор, който посвети остатъка от живота си на каузата да издейства ефективни закони и присъди и никой родител в тази държава да не трябва да преживява неговото страдание – да изпрати 20-годишната си дъщеря в ковчег.
Уви, никой не му помогна.
А накрая спряха и да го слушат.
Онези, 240-те с досада затваряха телефона, когато Явор ги търсеше за среща, за подкрепа. Все бяха заети.

Явор си отиде с горчивина в сърцето, защото убиецът на дъщеря му само преди седмици получи намалена присъда от 20 години за зверството, което е извършил.
Седем от тях му се приспадат заради предварителния арест.
След още 5 може да иска предсрочно освобождаване.
Бъдете сигурни, че ще го направи.
И тогава, когато Чеци и убийци като него, със смешни присъди, са на свобода в търсене на нова жертва, която да ограбят, изнасилят и убият, нека си спомним за Явор, който се бореше за една обща кауза… но никой не го чу.

Поклон пред този човек.
Знам, че сега е на едно по-добро място, където отдавна искаше да отиде.
Ние да му мислим.

Източник: lentata.com

Коментари