Учителка от детска градина в Русе е с COVID-19

Четири са новорегистрираните случаи на коронавирус в Русенска област. Това са две жени и двама мъже, съобщи БНТ.

63-годишната жена от село Малко Враново и мъжът на 78 години от Русе са приети в Университетска болница „Канев“, и двамата са с бронхопневмония, както и с придружаващи сърдечно-съдови заболявания.

Другите двама – мъж на 92 години и жена на 42 години, са без сериозни оплаквания, оставени са под домашна изолация. 42-годишната жена е учителка в детска градина „Русалка 2“, където в момента се провежда епидемиологично проучване. За последно тя е била на работа на 23 септември.

58-годишната детегледачка от Детска ясла № 15, чиято положителна проба беше обявена вчера, е приета за лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.

Под карантина са поставени осем деца и трима души от персонала, които са имали контакт с болната жена. Три от децата са имали различни оплаквания и вчера са им взети проби за PCR изследване за коронавирус, резултатите им са отрицателни.

В детската градина „Мечо Пух“ в град Сливо поле 14 от 15-те заразени с COVID-19 вече са излекувани. Под домашна карантина остава само една от учителките.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!