Учители от Асеновград плашат да бойкотират присъственото обучение

Учителите от Асеновград с призив към министъра на здравеопазването да затвори всички училища в страната и децата да продължат обучението си в онлайн среда. В противен случай заплашиха с бойкот, съобщи Нова телевизия.

Преподавателите от Асеновград се обявиха против връщането от утре на децата от 5 до 12 клас в училищата.

„Отправям апел към министъра на образованието за незабавно затваряне на всички училища в община Асеновград поради голямата заболеваемост. Ако не ме чуят, няма да дойдем. Абсолютно бойкот на системата. Призовавам всички родителите да не пускат учениците в час. Опасно е, страшно е. Няма нужната хигиена“, заяви Анелия Ставрев, учител в СОУ“Княз Борис Първи“- Асеновград.

По данни на Регионалния инспекторат по образованието заболеваемостта сред учителите и учениците в Пловдивска област е ниска около 3%. Според преподавателите данните се разминават.

„Има заразени колеги, има някои болни от COVID-19. Има други, които не смеят да си направят тестове“, твърди Павлина Костадинова, учител.

Според учителите графиците, които сега изготвят директорите са нефективни. Задължават 40% от учениците да са в присъствена форма в класните стаи. В училищата няма техническата възможност да се преподава едновременно в клас и в електронен вариант на онези, които са вкъщи. Твърдят, че онлайн обучението засега е най-добрият вариант.

Част от родителите в Асеновград заплашиха, че утре няма да пуснат децата си на училище.

250 родителите от Пловдивска област са подали декларации, че децата им ще учат само от вкъщи.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!