неделя, май 26, 2024

Учениците в София и общини в 5 области минават онлайн от утре

От утре, 21 октомври, четвъртък всички ученици в общини с повече от 750 болни от COVID-19 на 100 000 население преминават в дистанционно среда на обучение.

Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник.

Министърът на образованието и науката е издал заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г.

От прессъобщението на МОН става ясно, че министърът на образованието е предложил присъственото обучение да се удължи с два дни за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не е получено съгласие от МЗ за това.

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!