четвъртък, юни 13, 2024

Трифонов с факти срещу лъжата, че ИТН носят вината на 46-тия парламент

Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието. Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват. Твърдението, че „Има такъв народ“ са виновни за това да няма правителство е лъжа. Това в написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован – това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек, уточни той.

Той пише още, че фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното – истината. А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект „Има такъв народ“, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал.

Относно правенето на коалиции той изтъква, че ако партия „Има такъв народ“ е била направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС – ей, тогава е щяло да е разочарованието. Даже „разочарование“ е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание, допълва той в поста си.

Партиите, с подкрепата, на които можеше да има правителство бяха „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!„.“Има такъв народ“ беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

„Има такъв народ“ имаше 65 депутати, останалите партии – 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!