Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев.
Поне до края на месеца няма възможност за образуването на слани или ако се образуват, ще е с много малък териториален обхват, добави той, цитиран от Novini.bg.
Температурите се очаква да са с около един градус над нормата за цялата есен. Все пак трябва да сме наясно, че Американската агенция за изследване на атмосферата и океаните дава октомври месец малко по-студен от нормалното, а ноември – отново топъл, посочи проф. Рачев.
Прогнозите са валежите тази есен да са в нормата, на някои места, особено за Западните Балкани, с малко по-ниска валежна сума, отбеляза климатологът.Климатолог №1 проф. Георги Рачев с експресна прогноза кога спират жегите, каква ще бъде есента, ще има ли циганско лятоСептември дойде, летните горещини продължват. Синоптиците обещават времето да бъде топло и сухо.
По…
Sep 9 2018bulmedia.net

Той разкри и каква зима ни очаква. Дългосрочните прогнози трябва да се приемат с известна доза условност, но повечето метеоцентрове, които се занимават с шестмесечни прогнози, дават топла зима. Особено топла ще бъде в Европа, като в този случай Балканският полуостров стои малко встрани от тази посока.
При нас температурите през декември, януари и февруари ще бъдат с около 1-1,5 градуса по-високи от нормалното, докато за останалата част от Европа засега прогнозата е за още по-топла зима. Това не означава, че няма да има сняг, поледици, виелици, температури минус 10 – минус 15 градуса, но периодите на по-топло време от обикновеното ще бъдат повече и по-дълги, в резултат на което зимата се очаква да бъде доста топла в Европа и малко по-топла на Балканския полуостров, каза още проф. Георги Рачев.Георги Рачев прогнозира още от сега: Чака ни необикновена зима, ето и как ще завърши странното лятоЛятото си е факт, въпреки капризите, няма нищо необичайно в тези месеци, макар че дъждовете ни подве…Jul 31 2018bulmedia.net

Коментари