Тома Биков пита с какво е по-различен Трифонов, че няма да е премиер

С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност.“ Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на „Нова телевизия“, като допълни, че ГЕРБ когато са управлявали, винаги са носили отговорност. Работа е на лидера на първата политическа сила да е министър-председател – това е негова работа.

Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5″, каза още Биков, който предупреди, че правителството на ИТН ще бъде подкрепено и от БСП, и от ДПС. Проблемът е, според Биков, че това не е казано преди изборите. „Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България“ им казвам – пак ще бъдете излъгани“, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат“. Лидерите на Тройната коалиция – Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган – поне са заседавали в Съвет, взимали са решения и са ги обявявали публично. Сега няма да има и това дори, възмутен е Биков, който пита как ще се взимат решения, как ще се формират тези мнозинства по интереси, който никой няма да вижда. Тома Биков е убеден, че това няма да е в парламента, нито в правителството. „Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров. Това предстои на България – управление на Любен Беров“, подчерта депутатът.

ГЕРБ няма намерение да предлага правителство, дори и да се стигне до връчване на втория мандат. Така или иначе никой не казва, че ще ни подкрепи. „Няма смисъл да правим правителство само за шоуто“, заяви още Тома Биков и подчерта, че от ГЕРБ нямат намерение да играят някакво театро. Затова и са отказали вчера да отидат на консултации при президента.

„Няма смисъл да ходим при президента за да разиграем някакъв театър – за да покажем, че е легитимен президент, не това няма да го направим и в близко време.

Иначе Биков увери, че винаги от ГЕРБ са търсили диалог с президента в името на страната, но са получили брутално отношение, отвъд ръба на закона. „И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели“, каза Биков.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!