Фирма осъди парламента

Депутатите от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева и проф. Георги Михайлов се отказват от имунитетите си, предаде „Фокус“. Имунитетите им бяха поискани днес от гл. прокурор Сотир Цацаров. ПГ на „БСП за България“ заставаме като един зад Елена Йончева и проф. Георги Михайлов – вярваме, че са невинни и очакваме да се докаже. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти във връзка с поисканите имунитети на Елена Йончева и проф. Георги Михайлов.

„Групата се събрахме, разговаряхме. Решението ни е следното. Елена Йончева и Георги Михайлов доброволно ще си дадат имунитетите. Разчитаме на бързо и обективно разследване, но цялата група заставаме зад тях като един“, допълни Нинова. „Очаквам, че ще ни се задава и от вас и политически въпроса дали ще ги изключим от парламентарната група. Казвам го сега и това решение ще остане до края на разследването. Не, няма да ги изключваме от парламентарната група. Това са две ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и своето поведение те са предизвикали такова нещо. За това ние стоим твърдо убедени, че са невинни и очакваме делото и разследването да го докажат“, допълни още Нинова.

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев също обяви, че е щастлив да си даде имунитета веднага, но също така заяви, че неплатени данъци няма, съобщава Канал 3. „Веднага ще подам писмено съгласие до председателя на Народното събрание за сваляне на имунитета ми, заяви пред медиите в парламента Кърчев. Главният прокурор Сотир Цацаров му иска имунитета заради данъчни престъпления. „Никакви неизплатени данъци нямам и не се притеснявам от нищо“, допълни той. Кърчев обясни, че при прехвърлянето на фирмите му те не са имали никакви задължения. За това имам документи, увери той. Никога не съм се крил зад този имунитет, щастлив съм, че ще го дам. Целта е да се изчисти името ми, защото тази кампания срещу мен е повече от година и половина“, коментира той и индиректно обвини социалистите в Казанлък, че стоят зад кампанията срещу него. Тя се водела от местни структури на БСП в Казанлък, обяви Кърчев.

Освен на тях тримата главният прокурор Сотир Цацаров поиска още имунитета на Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов, народни представители от ПГ на ПП „Воля“.

Коментари