Стефан Янев застана зад Кацаров за зеления сертификат

Това, което предприемаме като временна мярка е изцяло провокирано от необходимостта да запазим живота на българските граждани и стабилността на здравната система, защото алтернативата е да затворим държавата. Това заяви премиерът Стефан Янев на брифинг в Министерски съвет, на който защити решенията взети от Министерство на здравеопазването и здравния министър Стойчо Кацаров.

По горещата тема от два дни – въвеждането на зеления сертификат – служебният премиер призна обаче грешка – твърде кратките срокове, в които са го въвели и неподготвянето информативно на обществото за тази мярка.

Да, може да бъдем критикувани за необходимото време за съответните системи, но налагането на заповедта ще започне от следващата седмица, за да може хората да се подготвят по адекватен начин, уточни още Янев по повод зеления сертификат.

Намираме се в тежка пандемична ситуация и това не е спекулация. Не очаквайте от мен да се опитвам да ви манипулирам, чертаейки апокалиптични картини. Истината е, че българската здравна система е на границите на своя капацитет. Въведените от здравното министерство мерки не са самоцел, нито са под диктовката на външни фактори.“

Янев бе категоричен, че локдаун няма, въпреки спекулациите.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!