Станишев отвръща на удара от Нинова европейския парламент
Сергей Станишев

Готов е първият вариант на листата, с която БСП ще се състезава на евроизборите на 26 май, предаде агенция Блиц. Очаква се списъкът да бъде подложен на гласуване анблок по време на пленума на партията за утвърждаване на листата.

Гаф след гаф: Моника Станишева измислила девиза на ГЕРБ за изборитеПредставеният вчера от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов девиз на партията за предстоящите е…Apr 8 2019bulmedia.net

Прави впечатление, че Сергей Станишев липсва от списъка, а очаквано начело на него стои журналистката и депутатка Елена Йончева.

На второ място след журналистката се подрежда Янаки Стоилов, зад него е бившата вицепремиерка по подготовката на българското европредседателство Деница Златева. Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност.

Изненадата в списъка е четвъртата позицията, която Нинова дава на шефа на кабинета на президента Иво Христов.

Той е близък до левите среди и не веднъж е влизал в остри сблъсъци в публичното пространство с бившия лидер на БСП и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев.

1. Елена Йончева
2. Янаки Стоилов
3. Деница Златева
4. Иво Христов (гражданска квота)
5. Румен Гечев
6. Иван Кръстев
7. Момчил Неков
8. д-р Десислав Тасков
9. Цветелина Пенкова
10. Велизар Енчев
11. Петър Витанов
12. Димитър Данчев
13. Крум Дончев
14. Тодор Стоилов
15. Иван Френкев
16. Мариела Модева
17. Емил Георгиев

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание от 11 часа днес в зала „Александър Лилов“ в централата на партията и ще бъде закрито за медиите. Пленумът трябва да подреди и утвърди листата на коалиция „БСП за България“ за членове на Европейския парламент. На предходното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева за водач на листата.

Коментари