радикализиран младеж

16-годишният радикализиран младеж от Пловдив, който бе заловен от службите за сигурност и обществен ред бе пуснат. Апелативният специализиран съд няма да го задържи в ареста. Магистратите потвърдиха решението на предходната съдебна инстанция момчето да остане под надзора на инспектор от детска педагогическа стая.

Основният мотив е, че детето трябва да продължи да ходи на училище и да остане в естествената си среда.

Службите заловиха джихадист преди терористична атака в ПловдивВ България е бил предотвратен подготвян терористичен акт. В организацията му е участвало 16-годишно …Jun 8 2019bulmedia.net

„Съставът на съда отчете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъпленията, за които е обвинен; но съдът счита, че той трябва да продължи училище и да остане в естествената му среда. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалване“, заяви говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

„Изцяло се споделят мотивите на първоинстанционния съд. Прие се, че следва съдът да даде шанс на обвиняемия, тъй като скоро е навършил 16 години. Беше му обяснено, че взетото решение от съдебния състав е тежко, и се надяваме да не се повтаря извършеното от него“, съобщи прокурорът Илиян Точев. Прокурор Сийка Милева добави, че момчето в залата е заявило, че осъзнава вината си, предаде Канал 3.

Прокурорите обясниха, че не могат да дават подробности за това какво е казало момчето в съдебната зала, за да не нарушават правата му.

Решението на съда е окончателно.

Момчето от Пловдив „просто“ се интересувало от взривовеПо думите на адвоката на заловения 16-годишен джихадист от Пловдив Емил Велинов, момчето не е искало…Jun 9 2019bulmedia.net

Коментари