Спецсъдът дал разрешение за над 70% от СРС-та

Спецсъдът е дал разрешение за използване на СРС-та в 70% от случаите в цялата страна. От трибуната на Народното събрание служебният вътрешен министър Бойко Рашков се позова на официален документ- Годишният доклад за Бюрото за контрол на СРС-тата.

Ако 71.36% от всички разрешения са дадени от Специализирани наказателен съд, то този съд, както и спецпрокуратурата трябва да бъдат много внимателно огледани и да се вземе едно държавническо отношение по тяхното съществуване, призова Бойко Рашков депутатите.

Рашков определи като сериозен зададения му въпрос от страна на ген. Атанас Атанасов от ДБ за това дали прокуратурата има право да използва СРС-та. Прокуратурата не трябва да има правомощия да използва специални разузнавателни средства. Това е привилегия на службите, които изследват факти и обстоятелства с негласни средства, каза министърът.

Прокуратурата в конкретните случаи, за които се говори днес, дори не е изготвила исканията за специалните разузнавателни средства, а са използвани такива от оперативни служители в МВР, уточни Рашков. По думите му прокуратурата е превърнала този държавен орган в обслужващ персонал, възмутен е силовият министър.

Трябва ли служители на МВР да вършат онова, което трябва да свърши прокуратурата, запита Бойко Рашков.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!