Спецпрокуратурата влезе в офисите
Иво Прокопиев

Специализираната прокуратура влезе в офис сграда на жълтите павета в София, на метри от Народното събрание, съобщи „24 часа“. В сградата има офиси на „Алфа финанс холдинг“, свързана с бизнесмена Иво Прокопиев.

Още от България

Специализирана прокуратура ръководи разследване за пране на пари във връзка с продажбата на акции от приватизираното и след това продадено предприятие „Каолин“ и това е причината за претърсването на офиса на „Алфа финанс холдинг“. Това каза шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров, след като влезе в бизнесцентъра.

Иззети са документи на свързваната с Иво Прокопиев фирма, проверяват се и други бизнесдейности, включително и издателската.

Както е известно, Прокопиев е подсъдим със Симеон Дянков и Трайчо Трайков заради продажбата на ЕРП-тата, където посредник беше друга негова фирма – „Булброкърс“. Тя обаче е на друг адрес.

Срещу Прокопиев се води и друго разследване – за пране на пари, свързано с приватизацията на „Каолин“. То е в Софийската градска прокуратура.

Предпирятието беше приватизирано през 90-те, след това придобито от „Алфа финанс Холдинг“, а през 2012 г. продадено на немски инвеститор. Според медията разследването на спецпрокуратурата също е свързано с продажбата на „Каолин“.

Коментари