понеделник, юли 22, 2024

Спецчастите – добре оборудвани, но имат нужда от още

По отношение на оборудване ние никога не сме били по-добре в специалните части, но ни трябва и още много. За това призна в сутрешния блок на bTV ген.-майор Явор Матеев, командир на „Съвместното командване на специалните операции“.

По думите му за оборудването и снаражението те получават през последните години въздушно-десантна екипировка, парашути, нови средства за защита, разузнавателни и комуникационни средства. 

Според ген. Матеев истинските спецоперации имат ефект, когато са координирани от Съвместното командване. „Сформирането на съвместното командване на спецоперации води до най-добър резултат и се използва най-доброто от сухопътните, военно-въздушните и военноморските сили за тези операции за постигане на определени ефекти за развиване на основни бойни формирования“, подчерта ген.-майор Матеев.

Той посочи, че основно се набират войници сред цивилните, но според него трябва в спецчастите да дойдат най-добрите от другите сили. 

Ген.-майор Матеев коментира и прекъснатата от цивилни граждани  демонстрация вчера, 6 май, на полигон Црънча. Не би трябвало такива неща да се случват, но случката показала, че спецчастите могат да реагират и в непредвидени ситуации, смята ген. Матеев.

Припомняме, гражданите протестираха срещу тайната продажба на 370 дка гора, което е решено от общинския съвет в Пазарджик на 29 април 2020 г.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!