Спаси София: Фандъкова да си ходи от общината, след като унищожи и Софияплан

Градските активисти от Спаси София и независимият общински съветник Борис Бонев реагираха остро днес на новината, че директорът и много от експертите и служителите на Софияплан си подадоха оставките. Те настояват кметът Фандъкова още днес да си подаде оставката, тъй като тя не може да ръководи София и активно работи срещу бъдещето ѝ. „На нея все друг ѝ е виновен, че тя не изпълнява функциите, които са типични за всеки един кмет. Фандъкова трябва незабавно да освободи Столичната община от разрушителното си присъствие!“ – заяви Борис Бонев.

Според представителите на Спаси София, Фандъкова показа качества, несъвместими с функцията на кмет. Те припомнят, че в предизборната кампания тя не спря да ползва за ПР Визия за София, разработена именно от екипът на Софияплан, но след изборите не изпълни дори и една мярка от нея. „Пълно бездействие въпреки ясно разписаните предложения, конкретни срокове и осигурени средства. Сега Фандъкова се саморазправя с хората, които изработиха Визията, защото тя лично не изпълнява мерките. Според нас това е поредното доказателство за нейното лицемерие. Всеки следващ ден престой на абдикиралия кмет на този пост нанася непоправими вреди за града. Нека вече да си тръгне, софиянци отдавна не я искат!“ – категоричен е Гергин Борисов от Спаси София.

Подозирам, че целта е една – да може ГЕРБ да позволи още повече презастрояване, хаос, корупция и терени за „наши“ хора. Не случайно за нов директор се гласи човек, нямащ нищо общо със София, но пък е бивш съветник на Томислав Дончев“ – споделя Андрей Зографски.

Според Спаси София оставката на арх. Любо Георгиев и екипа на общинското предприятие е загуба за София. „Експертният потенциал беше граден в продължение на години, а Фандъкова и партийните войници от ГЕРБ го унищожиха без да им мигне окото. При това в личен, а не в обществен интерес – да прикрият следите за собствените си провали и желанието им силово да контролират всички процеси в града“ – казват градските активисти.

От ГЕРБ и лично Фандъкова трябва да знаят, че тези безчинства няма да бъдат нито забравени, нито простени!“ – категоричен е Борис Бонев, независимият общински съветник.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!