понеделник, април 15, 2024

Соломон Паси: Да сме благодарни, че САЩ не удари с „Магнитски“ цялата държава

Санкциите от САЩ са тъжно, но справедливо развитие на нещата, те не са изненада. Трябва да сме благодарни, че законът „Магнтиски“ не беше приложен към държавата. Те можеха да санкционират цялата държава, но понеже сме съюзници, това не се случи. Това коментира бившият външен министър Соломон Паси и председател на Атлантическия клуб пред бТВ.

Той показа извадки от американската преса, които по думите му показват „ужасяващ шамар за страната ни“. Нищо чудно, че децата бягат от България, тях ги е срам да живеят в такава държава, категоричен е той.

По думите му през последните години у нас нищо не се е случило и всеки народ има такова правителство, каквото заслужава. Посолството на руската федерация в София възрази и това беше знак, че ще ни се случи законът „Магнитски“.

Г-7 взе решение, че ще увеличи корпоративния данък на 15%, за да се избегнат офшорни зони, където се укриват пари и данъци, обясни дипломатът. В България от ЕС са влизали по над милиард лева на година, от основаването на българската държава на хан Аспарух не е валял такъв златен дъжд в страната, обаче белязан с много манипулации и кражби, каза още Паси.

Следващите 12 млрд. лв. трябва да се сметне как да се инвестират – не да санират панелките, а страната трябва да се цели към член на Г-20. България обаче е напълно изолирана, дори в семейството си в ЕС, където никой не разбира какъв е нашият спор със Северна Македония, възмути се той.

Соломон Паси даде за пример, че ББР има възможността да излезе от символиката си и да стане банката на новата българска перспектива.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!