Слави Трифонов: ГЕРБ ги боли, защото вече я няма тяхната ЦИК

„Боли ги ГЕРБ. Много ги боли“. Това написа във фейсбук лидерът на „Има такъв народ“ по повод днешните две пресконференции на партията на Бойко Борисов.

Той иронично отбелязва, че болката е голяма, защото малката болка се равнявала на една пресконференция, а голямата – на две.

По негови думи болката е толкова голяма, защото вече няма да я има „тяхната“ ЦИК – овладяна, която изпълнява всяка тяхна политическа поръчка.

„Например, да ликвидират видеонаблюдението или пък да не санкционират бившия министър-председател Бойко Борисов, който непрекъснато използваше държавния ресурс, за да агитира за собствената си партия. Което е абсолютно нарушение на закона – видно за всички, но не и за тяхната ЦИК“, изтъква Трифонов.

Той заявява, че разбира желанието на ГЕРБ да изкарат Изборния закон като нещо, което не е добро, но това не било така.

„Всички българи в България и по света ще могат да гласуват свободно, глупавите ограничения за българите в чужбина вече няма да ги има. Ще има и видеонаблюдение, за да може всеки да вижда какво се случва“, отбелязва лидерът на ИТН.

Днешната болка на ГЕРБ по негови думи била именно, че ЦИК ще е друга.

В световния ден на свободата на словото Трифонов напомня, че страната ни е едва на 112-о място. Според него новият Изборен закон е едно добро начало за определянето на правила и свободно изразяване.

Както казва мъдрият български народ: „Никой не може да спре гората да се разлиства“, завършва поста си той.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!