Скандал в Спецсъда по делото срещу семейство Баневи

Скандал в залата на Специализирания съд по делото срещу семейство Баневи. Съпрузите са подсъдими за участие в организирана престъпна група, данъчни престъпления, пране на пари и незаконно оръжие.

Напрежението започна след като съдът разреши интервю на Николай Банев с журналисти, но не в залата, а то е възможно само там.

После съдът даде почивка, за да търси фактури, свързани с разпит на свидетел.

„Наредили ли са, кой е осчетоводил фактури, ако има такъв да ги е осчетоводил, дал ли ги е, какъв е редът? И всичко това, ви казвам, се изследва по всяко данъчно дело в тая държава с изключение на Специализирания съд и прокуратура, която имат собствено разбиране кога и какво да интерпретира от фактите“, коментира Татяна Дончева.

„Това, което казва, не е вярно. Абсолютно не е вярно и то се разбира от всеки човек, който присъства в залата“, каза прокурорът Калин Стоилов.

Съдът обаче разполага с всички документи за приватизацията.

„Ние нямаме обвинение за приватизацията, но по делото, ако ви е интересно, може да получите достъп, да видите всички договори, свързани с приватизацията. Те са по делото и са ясни“, заяви адвокатът Христо Ботев.

Делото продължава с разпит на свидетели.

Източник: BTV.bg

Коментари

error: Съдържанието е защитено!