В нощен побой е участвал синът на президента Георги Радев в петък вечер. Младежът е бил на парти със свои приятели в клуб в центъра на столицата. Там е избухнал скандал между неговата компания и други момчета и се стигнало до размяна на юмруци. Инцидентът бил прекратен от пристигането на полиция, която разтървала младежите. Според свидетели хлапетата са били непълнолетни, какъвто е и самият Радев. Момчето е едва на 15 и остава загадка какво е правил късно вечерта в петък срещу събота в заведение без придружител. Мелето е станало заради спор за момиче. Боят се пренесъл от заведението на улицата, където има много камери и според свидетели поне три от тях трябва да са заснели инцидента. Радев бил вече с доста променена външност – обръснал си главата като скинар и съвсем не приличал на ученик.

От МВР официално не съобщават нищо по случая и заявиха, че ще бъде извършена проверка. В полицейските сводки инцидентът не е описан. Сигнал във връзка с побоя обаче се разследва вече от СДВР. Това разкри пред агенция ПИК високопоставен източник от МВР, който съобщи още, че инцидентът е докладван и по него предстои разследване. Ще бъдат изискани и записи от камерите около клуба. „Сигнал по случая има и вече се разследва. За инцидента е докладвано от дежурни полицаи“, обясни източник от полицията.

Георги е син на Румен Радев от първия му брак. Детето живее с майка си, а не с баща си. Описват го като интелигентно и будно, но доста палаво. Това се подсилва и от имиджа му на футболист. Той тренира от малък и това лято дори бе на проби във Валенсия. Там Радев бе заедно с още двама българи – съотборника си от „Барокко спорт” Калоян Истилиянов и Филип Чукаров от „Палас“ Рудозем. Триото получи покана за проби в края на април след турнир в гръцкия град Нафплио.

Това не е първият случай, в който синът на президента участва в сбиване. През пролетта на 2017 г. 14-годишният тогава Георги бе съпричастен към жесток побой в столичното 38-о училище „Васил Априлов“, където учи. Заради участието на високопоставеното синче ръководството на даскалото се сви от страх и се опита да потули скандала.
Тогава седмокласник преби петокласник, като го е налагал с юмруци и е блъскал главата му в радиатора. По чудо не се стига до фатален изход, но битото момче остава три дни на лечение в болница с травми в главата.

Побоят става в междучасието, но е предшестван от спорове във Фейсбук. Петокласникът написал „Мазни маймуни“, „Казвай го на майка си и на баща си“ и друго подобни. Седмокласникът се ядосал, понеже баща му бил починал и затова решил да набие момчето.
Придружен от президентския син и други седмокласници, тумбата нахлула в класната стая на петокласника. Георги Президентчето, както децата наричат сина на Радев, застава на пост в коридора с още един ученик и организира отцепка. Пазят, за да не се появят нежелани свидетели.
В разгара на пердаха няколко момчета все пак успяват да преодолеят заграждението и викат незабавно една от учителките. Тя влиза в стаята в момента, в който биячът яростно блъска главата на жертвата в радиатора.

Коментари

loading...