От ГДБОП не сме изказвали предположение за чували и сакове, с които са пренасяни милионите за строителството на магистрала „Хемус“. Това заяви зам.-шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Любомир Николов, с което даде да се разбере, че има наличен конфликт между вътрешния министър Бойко Рашков и баретите. Вчера лично Рашков обяви, че крупната сума е пренесена в чували.

Престои да се установи къде са сега тези изтеглени 60 милиона лева. Те са стигнали до обикновен човек според досегашните данни на ГДБОП.

Зам.-шефът не пожела да даде повече информация, но поясни, че човекът няма политическа кариера, не е свързан с партия и не се занимава със строителен бизнес. Той е случайно лице, наето да свърши работата. МВР знае кое е това лице. То досега не е сред задържаните, разпитани и пуснати други замесени в аферата.

Любомир Николов е убеден, че ГДБОП не се използва за политически цели. Той каза, че сведенията за аферата са от лятото и оттогава са работили по разследването им.

Вместо него в студиото на Би Ти Ви трябваше да бъде шефът му, но се оказа, че Рашков го е пратил в изненадваща командировка.

Коментари