Сигналът за преврат срещу Борисов

Кореспонденция от фалшиви Фейсбук профили е в основата на сигнала за „организиране на държавен преврат“, внесен днес в прокуратурата от гражданина Йордан Бонев.Десислава Иванчева получила тлъста сума за протестите срещу власттаПо моето наблюдение Десислава Иванчева е взела 75 000. Тя създава илюзия, че няма пари. Изведнъж ста…Sep 11 2019bulmedia.net

Бонев – син на Венци Чикагото – заедно с Бисер Миланов-Петното беше един от най-активните участниците в протестите в защита на кабинета Орешарски през 2013-2014 година.

Въпросният бдителен гражданин твърди, че разполага с „тайни чатове и записи, доказващи, че протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор са финансирани от банкера Цветан Василев и бизнесмена Иво Прокопиев, а на най-активните били обещани хиляди левове“. В сценария на заверата според него са включени също така и извънпарламентарното обединение Демократична България, бившият кмет на Младост Десислава Иванчева, Сдружение Боец и разследващият сайт „Биволъ“.

„Сензационните разкрития“ на Бонев бяха разпратени до някои медии още снощи, с приложени факсимилета от чат кореспонденция, и бяха тиражирани подробно и безкритично от няколко медии – сайта ПИК, Блиц, „Труд“, „24 часа“, от медиите на Домусчиеви – Нова телевизия и dariknews.bg, от Канал 3 и други. Прави впечатление, че dariknews.bg (*сайтът не се прави от екипа на Дарик радио, а е част от групата на Нет инфо, част от Нова Броудкастинг Груп) и Канал 3 са избрали да отразят „новината“ с едно и също заглавие – „Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор – протестът срещу Гешев да прерасне в преврат“.

„Призовавам всички институции – Бойко Борисов, Румен Радев, всички парламентарно представените партии, ЕК, да вземат позиция за този сигнал, който пускам. Същевременно очаквам и прокуратурата да се съобрази с моя сигнал и да предприеме съответните мерки срещу Христо Иванов, срещу Иво Прокопиев. Целта е създаване на хаос в държавата, саботиране на прокуратурата, саботиране на съдебната система и сваляне на кабинета „Борисов 3“, каза Бонев при внасянето на сигнала си до прокуратурата.

Съшито с бели конци
В сигнала на Бонев са приложени чатове, които „разкриват“ заговора срещу властта. Участниците в тях уж са родният му баща – излезлия наскоро от затвора Венци Ангелов-Чикагото и Десислава Иванчева. От разпространените скриншотове на въпросната кореспонденция обаче съвсем ясно се вижда, че става дума за фалшиви профили, пише Офнюз.бг. Използваният от нарочената за Иванчева е създаден само преди три дни!

Снощи на истинския си профил Чикагото пусна следното обяснение за скандала (б. ред. – запазени са оригиналният правопис и пунктуация):

ВЕНЦИ АНГЕЛОВ – ЧИКАГОТО, РУСЕ 10/09/2019 Г…!!!!
Здравейте, Скъпи Приятели…!!!
ХА…ХА..ХА..ХА…!!!!
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТАВАМ СВИДЕТЕЛ на АБСОЛЮТНА ЛЪЖА, ИЗМАМА и МАНИПУЛАЦИЯ…!!!!
КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА УПОТРЕБИ СИНА МИ – ЙОРДАН БОНЕВ СРЕЩУ МЕН – ЕДИНСТВЕНО И САМО – АЛ КАПОНЕ – БОЙКО МЕТОДЕИВ БОРИСОВ и НЕГОВИТЕ НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ – ШИШИТО – ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ…!!!
ПОСОЧЕНИТЕ ЧАТОВЕ СА АБСОЛЮТНА МАНИПУЛАЦИЯ, ЛЪЖА и ИЗМАМА..!!! ПОГЛЕДНЕТЕ ИЗПИСАНОТО МИ ИМЕ В ЧАТОВЕТЕ ТАМ – Venysislav, А АЗ СЕ ИЗПИСВАМ – Ventsislav Angelov , ПОГЛЕДНЕТE ИМЕТО НА ЧАТА – Desislava, А ТЯ СЕ ИЗПИСВА – Dessislava Ivancheva
НИКОГА И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЪМ ВОДИЛ ДИСКУСИЯ С ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ДА УЧАСТВАМ В КАКЪВТО И ДА Е БИЛО ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЛИ ЗА ГЕШЕВ…..!?!?!?! НИКОГА…!?!?!?
УТРЕ ЩЕ ПУБЛИКУВАМ ЦЕЛИЯТ МИ ЧАТ МЕЖДУ МЕН И ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА, ЗА ДА СТАНЕ ТОЧНО И ЧСНО, ЧЕ НЯМА КАК ДА СЪМ АЗ УЧАСТНИК В ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, КАКЪВТО И ДА Е БИЛО ЗАГОВОР ЗА СВАЛЯНЕ НА КАБИНЕТА , ГЕШЕВ ИЛИ КОЙТО И ДА Е БИЛО…!!!

„Разкритията“ на Бонев бяха коментирани и от другата „заговорничка“ – Десислава Иванчева, която бе доста по-лаконична, но се изказа в същия дух: „Крадливите некадърници не само сертификат без грешки не могат да направят, но и да направят фалшив профил дори…“

Коментари