господари на ефира

Нова телевизия е на път да дублира грешката си отпреди 10 години, когато с лека ръка изпусна най-рейтинговото си предаване „Господари на ефира“ и то триумфално премина в БТВ. Сега ситуацията като нищо може да се повтори. Или поне за това говорят фактите. Договорът на „Господарите“ с Нова е изтекъл в края на м.г. и към днешна дата все още не е подновен… В последното издание за 2018 г. продуцентът на предаването Джуди Халваджиян обяви в прав текст, че е пуснал екипа в неплатен отпуск за месец. На фона на думите му, за широката публика като че ли остана незабелязана важната реплика на Митко Рачков – „От нова година можем да бъдем където си поискаме“.

Изненадващо от Нова са пуснали ситуацията с „Господари на ефира“ на автопилот, което автоматично означава, че най-влиятелното им токшоу може да им се изплъзне и да реализира звезден трансфер в БТВ и по този начин да възкреси замръзналата й откъм интерес публицистика. Проучване показа, че загубата от евентуалното напускане на „Господари на ефира“ може да стане двойна. Защото освен най-влиятелното предаване, телевизията може да се прости и със звездите на другото си ефирно бижу „Като две капки вода“ Рачков, Зуека, Мария Игнатова и компания.

Така Нова телевизия може да се окаже в неловката ситуация да търси заместител едновременно на най-ексклузивните си предавания и буквално да ги подари на прекия си конкурент БТВ, в който продължава да залязва Слави Трифонов. Развръзката със сигурност ще е интересна, но на този етап непредвидима.

Коментари

loading...