неделя, май 26, 2024

Шефовете на службите са в неплатен отпуск до септември, потвърдиха от МС

Шефовете на службите у нас са в отпуск. За това потвърдиха официално от Министерски съвет, след като по-рано днес стана ясно, че председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в отпуск. Информации и за други високопоставени служители в отпуск също излязоха, затова от МС официално съобщават.

Председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 5 септември 2021 г. включително.

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е в неплатен отпуск от 7 май 2021 г. до 6 септември 2021 г. включително.

Председателят на Държавна агенция „Технически операции“ Цветан Китов е в платен отпуск за обучение – от 5 май 2021 г. до 21 май 2021 г. включително.

Припомняме, тази сутрин новият вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че държавата в момента е без ръководства на службите за сигурност, тъй като всички ръководни лица в системата за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск веднага след назначението на служебното правителство. Той намекна, че това им е било разрешено от предишния премиер, на когото са пряко подчинени.

Впоследствие от НСО обаче излязоха с опровержение на думите му, заявявайки, че началникът на службата бригаден генерал Емил Тонев е бил в принудителен триседмичен отпуск през март тази година поради заболяване с COVID-19, но към момента отново на работа.

Източник: News.BG

Коментари

error: Съдържанието е защитено!